Romy Schagen

Co-Founder / Trainster Greater Good

“Ik heb ooit mijn kernmotivatie mogen ontdekken: ‘Mensen helpen, anderen te helpen.’ En dat is waar ik sinds 2012 elke dag met heel veel energie mee bezig ben en erg gelukkig van word. Sinds ik in 2012 ben begonnen met het geven van trainingen aan vrijwilligers voordat zij naar het buitenland vertrokken om vrijwilligerswerk te doen, kom ik continu in aanraking met ‘mooie mensen’. Ik vind het mooie mensen omdat ze iets goeds willen doen. Al deze mensen geven mij inspiratie en energie. Zij zorgen ervoor dat ik elke dag met heel veel plezier naar mijn werk ga. En dat meen ik oprecht. Natuurlijk is de weg naar een droombaan misschien niet altijd de gemakkelijkste. Ik heb heel hard moeten werken en continu moest ik omgaan met mijn eigen beperkende overtuigingen. “Kan ik dit wel?”, “Heb ik hier wel genoeg ervaring voor?”, “Is het niet beter als iemand anders het doet?”. En nog steeds gaan deze zinnetjes regelmatig door mijn hoofd. Het verschil is dat ik nu veel beter weet hoe hier mee om te gaan. Dat heeft te maken met zelfvertrouwen en mijn passie voor mijn werk. Ik zie veel mensen die het moeilijk vinden om te gaan voor hetgeen waar zij eigenlijk voor willen gaan. Ik denk dat we in een maatschappij leven waarin er veel van je wordt verwacht en het misschien moeilijk is om te kiezen voor jouw droom. Ik heb in 2012 de kans gecreëerd om voor mijn droombaan te gaan en dat was de beste keuze ooit! Ik gun dit dan ook iedereen, een baan waarbij je ‘s ochtends nooit baalt dat je naar je werk moet. Ik zie elke dag op mijn werk weer als een nieuwe kans, een nieuwe uitdaging. Ik kijk er naar uit om samen met deelnemers van het Greater Good programma op zoek te gaan naar hun kernmotivatie en deze deelnemers ook in hun kracht te zetten. Want als je je krachtig voelt, kan je alles aan!”

Shanita Doerga

Co-Founder & Trainster Greater Good

Bij het programma The Greater Good draait alles om groei. Groei op persoonlijk vlak. Wanneer sta je nu echt in je kracht? En wanneer heb je het gevoel dat je op het juiste pad zit? Als ik deze twee vragen aan mijzelf stel, brengt dat me op het volgende. Als kind had ik altijd al een brede interesse en vond ik veel dingen leuk. Mijn nieuwsgierigheid naar verre landen en voor mij onbekende culturen heeft bijgedragen aan een onvergetelijke levenservaring. Een ervaring die mij heeft gevormd tot de persoon die ik nu ben. Na mijn studie cum laude te hebben afgerond, ben ik op 21jarige leeftijd alleen gaan reizen. Het originele plan was om dat voor een jaar te doen. Echter, de vrijheid, het avontuur en de autonomiteit sprak mij zo enorm aan dat ik uiteindelijk 22 maanden heb gebackpackt in Australië, Nieuw-Zeeland en 8 verschillendenin Azië waar ik tevens veel actief ben geweest als vrijwilliger door simpelweg m'n hulp aan te bieden. Dit heeft mij enorm veel gebracht. Levenslessen, lessen over mijzelf en ontzettend veel inspiratie. Ik had het echt op mijn manier aangepakt. Wat betekent veel van de gebaden paden af, opgaan in het onbekende en me onderdompelen in de cultuur van het land waar ik te gast was. Dat heeft mij op bijzondere plekken gebracht, in bijzondere situaties en bij inspirerende mensen die mij m'n levenlang bijblijven. Zonder hier te veel over uit te weiden... deze reis was een inspiratiebron en zal dat ook blijven voor de rest van mijn leven. En dat gevoel.... het gevoel op het juiste pad te zitten is goud waard en dat gun ik iedereen! Waarom? Omdat ik er zo veel van heb geleerd en het me zo veel moois heeft gebracht. Het heeft mij nieuwe inzichten gegeven en het heeft me krachtig gemaakt. Ik ben erachter gekomen welke waarden voor mij belangrijk zijn in het leven. En hoe ouder ik word, hoe meer ik dit in werkelijk alles terug zie komen! Dat maakt het makkelijker om keuzes te maken en mijn aandacht, tijd en energie te steken in de dingen waar ik voldoening uit haal. Inmiddels ben ik 10 jaar verder, heb ik nog meer mooie levensverrijkende verre reizen kunnen maken en ben ik dankzij mijn vrijwillgerswerk bij Stichting Muses tot een heel waardevol inzicht gekomen. Ik ben het leven namelijk gaan zien als één groot leerproces waarbij ik probeer succesvol te zijn door mijn waarden, woorden en acties in overeenstemming te laten zijn. Wat helpt (mij) daarbij? De groeizone, want dan sta ik in mijn kracht en daarmee stretch ik mijn comfort zone! Vandaar The Greater Good!
Kernmotivatie: Mensen helpen krachtig in het leven te staan door hen te inspireren en vertrouwen te geven, vanuit mijn kernwaarden vrijheid, liefde en respect.

Als ik nu terugkijk naar de jaren waarin ik veilig in mijn comfort zone zat, ken ik mijzelf niet meer terug. Ik heb ervaren dat wanneer het lukt om beperkende overtuigingen achter je te laten en je te storten in de groeizone, je uiteindelijk een gelukkiger en vrijer mens wordt.

Ik gun het anderen ontzettend om er, misschien wat sneller dan ik, achter te komen wat groei kan opleveren. Met het Greater Good programma kom jij in die groeizone en maak je stappen waar jij gelukkig van wordt!

Sjoukje Mos

Trainer Greater Good

“Een Greater Good ervaring is voor mij een succeservaring waarbij je een wijze (levens)les leert over jezelf. Na mijn vrijwilligerswerk in Nepal, ben ik met twee andere vrijwilligers de Himalaya ingetrokken: om een trekking te doen.Tijdens de lange busreis richting de bergen ontmoetten we nog een paar backpackers met hetzelfde plan, en we trokken samen op. Na 5 dagen omhoog lopen en klimmen kwam het einddorpje inzicht, prachtig. Vanuit daar kon je nog een bergtop beklimmen, de Tsergo Ri van4984 meter, en dat wilden we natuurlijk wel proberen. Die ochtend verliep wat rommelig: Laura, mijn enige vrouwelijke hikemaatje, besloot op het laaste moment om niet mee te lopen in verband met hoogteziekte. Voordat ik het wist liep ik met 3 sterke sportieve jongemannen richting een nieuwe bergtop, zoekend naar het pad. Ik vond het hartstikke spannend. Een trekking doen met mensen die je nog maar net kent was al een hele stap voor me. Die mannen renden tijdens de trekking graag vooruit om te exploreren. Wat als ik ze kwijt zou raken? Wat als ik halverwege niet verder zou kunnen, en de rest ging wel? Zou ik de ‘zwakste schakel’ zijn op wie iedereen steeds moest wachten? Die dag kon ik niet anders dan doorzetten. In een traag maar regelmatig tempo haalde ik ze op den duur in, ze liepen steeds te hard van stapel en moesten dan weer bijkomen en uithijgen in de ijle lucht. Het kunnen bijhouden van de mannen, van de paden af en de weg weer vinden, dat waren dingen waarbij ik niet in mezelf geloofde. Na deze trekking weet ik dat ik het wel kan. Ik kan me redden op het dak van de wereld, op eigen kracht en eigen benen. Een inzicht waar ik heel gelukkig van werd: het gaf me zoveel zelfvertrouwen!”

Evelien Verroen

Trainer Greater Good

Na de middelbare school koos ik een vervolgopleiding die al snel helemaal niet bij mij bleek te passen. Van tevoren had ik echter gedacht dat het een ‘match made in heaven’ was en keek ik er enorm naar uit om te studeren. De studie beviel echter totaal niet, de inhoud van de studie paste niet bij mij en ik had niet echt een klik met mijn medestudenten. Een half jaar later stopte ik en begon ik met een zwaar proces van bedenken welke richting ik dan wél op wilde in mijn leven. Stoppen met mijn opleiding en van mijn eigen gebaande paden afwijken was voor mij een gigantische stap uit mijn comfort zone. Ik vond het doodeng! Als ik erop terugkijk denk ik dat het de beste beslissing van mijn leven is geweest: ik heb daarna een studie gevonden waar ik wel mijn ei kwijt kon en ging op kamers wonen in Utrecht waar ik me inmiddels helemaal thuis voel. In de jaren erna en nu nog steeds, ben ik veel bezig met mezelf verder ontwikkelen en daardoor te groeien als persoon. Ik heb ervaren dat het verslavend kan zijn om uit je comfort zone te stappen. Het geeft mij namelijk een enorme kick om nieuwe dingen uit te proberen en te merken dat ik daardoor groei. En zo besloot ik in 2014 mijn grootste uitdaging ooit aan te gaan: 8 maanden lang alleen reizen in Centraal-Amerika. Het werd de ervaring van mijn leven waar ik nog steeds dagelijks aan terugdenk. Ik geef het Greater Good programma omdat ik jou ook dit proces gun: uit je comfortzone stappen en zodoende groeien als mens. Ik gun het jou om vanuit je hart te leven en je passies te volgen. Ik weet heel goed hoe moeilijk dat kan zijn en daarom zal ik jou hiermee helpen met dit prachtige programma. 

Job van der Zijden

Trainer Greater Good

Toen ik als net 17 jarige mijn HAVO-diploma haalde begon ik met een opleiding aan de PABO. Al snel kwam ik er achter dat de droombaan die ik er in had gezien als kleine jongen, niet meer relevant was. Ik stopte met de opleiding en bleef achter met de grote vraag; “Wat nu?”. Ik kreeg een tijdelijk baantje waarin ik voor mijn leeftijd best veel geld verdiende en “vond het eigenlijk wel even best zo”. Zo gingen er een aantal jaar voorbij waarin ik in nauwelijks uit mijn comfort zone kwam en mij steeds minder goed ging voelen. Beperkende gevoelens kregen de overhand en ik had het idee dat ik zelf niet veel meer kon bereiken. Op een gegeven moment ging mijn relatie uit. Deze veilige omgeving was ik kwijt en na een mindere periode merkte ik dat ik me eigenlijk beter voelde buiten die comfortzone. Ik besloot om een aantal korte reisjes te maken in m’n eentje. Het moment dat ik voor het eerst op het vliegveld in Nederland aankwam om te vertrekken zal ik nooit vergeten: ik heb me niet vaak zo gelukkig gevoeld als toen. Langzaamaan kwam ik steeds meer uit mijn comfortzone en ontdekte ik wat het me bracht: persoonlijke ontwikkeling en groei. Ik merkte hoe gelukkig ik hier van werd en besloot dat ik hier meer mee wilde doen. Naast mijn baan begon ik de opleiding Toegepaste Psychologie en verdiepte mij steeds meer in de mens met als doel anderen te kunnen helpen. 

Als ik nu terugkijk naar de jaren waarin ik veilig in mijn comfort zone zat, ken ik mijzelf niet meer terug. Ik heb ervaren dat wanneer het lukt om beperkende overtuigingen achter je te laten en je te storten in de groeizone, je uiteindelijk een gelukkiger en vrijer mens wordt.

Ik gun het anderen ontzettend om er, misschien wat sneller dan ik, achter te komen wat groei kan opleveren. Met het Greater Good programma kom jij in die groeizone en maak je stappen waar jij gelukkig van wordt!