“Help, ik weet niet wat ik wil!”

Leven in een land waar alles kan en alles mogelijk is, klinkt op zich niet verkeerd toch? Toch merk ik al jaren dat deze luxe ook een hoop ellende met zich mee kan brengen bij onze Greater Good deelnemers. Ellende in de vorm van keuzestress, eeuwig blijven twijfelen en bang zijn om een verkeerde keuze te maken waardoor je helemaal niet meer in actie komt. En/of veel leuk vinden en niet weten waar je moet beginnen etc. Kortom veel vraagtekens en onzekerheid.

Of dit nu gaat om een (andere) studie, (andere) baan of (stiekem) het verlangen om het roer volledig om te gooien. Het niet weten wat vaak gepaard gaat met veel twijfel en onzekerheid, zorgt ervoor dat veel mensen stil blijven staan. Realiseer je wel dat een stap zetten in de juiste richting ook niet te doen is, als je niet weet welke richting dat dan zou moeten zijn. Klinkt best logisch, niet? Toch merk ik dat mensen vaak wachten op ‘that magical moment’. Dat ‘het’ uit het niets wel komt… Wat ‘het’ dan ook zou mogen zijn.

Inmiddels hebben wij als stichting met vier verschillende trainingen, door de jaren heen ruim 6.000 deelnemers getraind. Velen zie ik strugglen met persoonlijke vraagstukken. “Nu doe ik dit, maar ik weet gewoon dat dit niet het juiste pad is voor mij en ik weet ook niet wat wel.” Of: “Nu doe ik dit wat tijdelijk zou zijn, maar ik ben inmiddels al een paar jaar verder. Nu wordt het toch echt tijd voor een vervolgstap en ja het liefste natuurlijk in ėėn keer de juiste vervolgstap!”

Leuk als die keuze zo reuze is, maar het maakt het duidelijk niet heel veel makkelijker voor je. Dus is het een luxeprobleem? Misschien. Belangrijk om voor jezelf helder te hebben wat je wilt? Een must! Alleen dan kom je in beweging en ontwikkel je ook het zelfvertrouwen om daar stappen in te nemen. Precies dat is waar wij jou bij helpen met het Greater Good programma. Weten wat voor jou belangrijk is in het leven en wat je energie geeft en voldoening brengt. Dat zorgt ervoor dat je een heldere richting hebt en maakt het maken van keuzes een stuk gemakkelijker. En ik zal je alvast verklappen, dat is niet gebaseerd op rationeel nadenken, maar op gevoel! Luisteren naar wat jij diep van binnen wilt.

Dit en nog veel meer leer je tijdens het Greater Good programma. Zien we jou binnenkort?

Auteur: Shanita Doerga

Leave a Reply 0 comments

Leave a Reply: